FAQ

Onko elektroninen pysäköintikiekko laillinen?

Kyllä, Needit pysäköintikiekko noudattaa kaikilta osin Liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen 1319/2015, 1.12.2015 voimaan tulleita määräyksiä pysäköintikiekosta. Pysäköintikiekon käyttövelvollisuus määräytyy tieliikennelain (267/1981) 28 a §:n mukaan.

Toimiiko Needit pysäköintikiekko myös pakkasella?

Needit pysäköintikiekko on testeissä selvinnyt jopa äärimmäisistä –40…+75 asteen lämpötiloista. Niitä on testattu niin laboratorio-oloissa kuin normaaleissa käyttöolosuhteissa Lapista Saharaan.

Voiko Needit pysäköintikiekon irrottaa ja siirtää?

Jos hankit uuden auton tai tuulilasin, saat pysäköintikiekon kiinnitystarrat irtoamaan lämmittämällä aluetta esim. hiustenkuivaimella ja vetämällä kiekkoa samalla varovasti irti.

Jos kiekko ei irtoa tällä tavoin, voit leikata kiinnitystarrat halki terävällä, taipuisalla keittiöveitsellä tai pitkäteräisellä askarteluveitsellä. Tämän jälkeen voit irrottaa tarrat tuulilasista ja Needit pysäköintikiekosta.
Kiinnitystarroja on saatavilla useimmilta Needit pysäköintikiekko-jälleenmyyjiltä. Suosittelemme käyttämään aina alkuperäisiä 3M-kiinnitystarroja, jotka on testattu tuotteen kanssa.

Voinko huijata elektronista pysäköintikiekkoa ja etäohjata sitä?

Needit pysäköintikiekko on suljettu järjestelmä, jonka muuntelu ei ole mahdollista. Laitteen tekniikka tuhoutuu automaattisesti, jos pysäköintikiekko yritetään avata.

Kuinka Needit pysäköintikiekko toimii?

Kun pysäköit ajoneuvosi, Needit pysäköintikiekko asettaa automaattisesti saapumisajaksi seuraavan puolen- tai tasatunnin (esim. jos pysäköit klo 11:37, pysäköintikiekon asetukseksi tulee 12:00).

Toimiiko Needit pysäköintikiekko kaikissa ajoneuvoissa?

Needit pysäköintikiekko toimii kaikenlaisissa ajoneuvoissa, myös hybridi- ja sähköautoissa.

Toimiiko Needit pysäköintikiekko ulkomailla?

Hyväksyttyä elektronista pysäköintikiekkoa saa lain mukaan käyttää kaikkialla EU:ssa. Huomioi kuitenkin opasteet ja alueelliset määräykset.

Kuinka kauan paristo kestää?

Pariston käyttöikä on vähintään 2 vuotta. Kun paristossa on jäljellä varausta noin viikoksi, diodi vilkkuu 10 sekunnin ajan aina, kun pysäköintikiekko siirtyy pysäköintitilaan tai siitä pois. Paristoja on saatavilla nappiparistojen jälleenmyyjiltä. Huomioi kuitenkin paristoa vaihtaessasi että Needit pysäköintikiekon alkuperäinen paristo on erityisen hyvin kylmää kestävä malli.

Muista asettaa aika ja päivämäärä uudelleen ohjeiden mukaisesti.

Kuinka kauan Needit pysäköintikiekolta vie asettaa pysäköintiaika?

Needit pysäköintikiekolta vie enintään 20 sekuntia asettaa pysäköintiaika.

Needit pysäköintikiekko ei pysy kiinni tuulilasissa – mikä neuvoksi?

Tuulilasi on saattanut olla liian kylmä. On tärkeää lämmittää tuulilasi VÄHINTÄÄN +15 asteiseksi, muutoin kiinnitystarrojen liima ei tartu asennuksessa riittävästi kondensaation vuoksi. Voit lämmittää tuulilasia tarvittaessa hiustenkuivaimella. Kiinnitystarroja ei voi käyttää uudelleen, jos ne irtoavat. Osta uusi tarrasarja Needit pysäköintikiekko -jälleenmyyjältä.

Needit Denmark ApS

www.needit.dk

OY ONE-PRO AB

Puutarhatie 20 A Tikkurila/Koivuhaka
01300 Vantaa
Suomi/Finland
www.one-pro.fi

ONE-PRO

Oy ONE-PRO Ab on kotimainen huippulaadukkaiden elektroniikkalaitteiden maahantuoja.